Vot istoric contra lui Trump! Primul președinte al SUA pus de două ori sub acuzare! |


Camera Reprezentanților a votat majoritar pentru punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump. Deputații americani au adunat mai mult de 217 voturi, câte erau necesare pentru aprobarea moțiunii privind punerea sub acuzare a lui Donald Trump și trimiterea la Senat a procedurii de destituire a liderului de la Casa Albă. Votul a avut loc la fix o saăptămână de la violențele de la Capitoliu și cu o săptămâna înaintede învestirea noului președinte, Joe Biden.

Camera Reprezentanţilor a început votul privind punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu, Donald Trump, pentru “incitare la insurecţie” în cursul asaltului partizanilor săi asupra Capitoliului la 6 ianuarie.

Acuzat de abuz de putere și incitare la revoltă

După cum prevede Constituţia, Congresul îl poate revoca pe preşedinte (sau vicepreşedinte, judecătorii federali etc.) în cazurile de “trădare, corupţie sau alte infracţiuni şi delicte majore”.

O punere sub acuzare a lui Donald Trump cu o săptămână înainte de încheierea mandatului său ar fi “o eroare”, a declarat miercuri liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

“Nu există anchetă, nu există audieri”, a explicat el, în condiţiile în care camera inferioară a Congresului, unde democraţii deţin majoritatea, urmează să voteze asupra celui de-al doilea act de acuzare împotriva lui Trump, deschizând astfel calea pentru un proces de destituire a lui în Senat.

Donald Trump este ”un pericol evident şi imediat” pentru SUA şi ”trebuie să plece”, a declarat miercuri lidera democraţilor din Congres, Nancy Pelosi.

“Preşedintele SUA a incitat la această insurecţie, această rebeliune armată”, a explicat ea cu referire la asaltul împotriva Capitoliului care a avut loc pe 6 ianuarie. “El trebuie să plece, el este un pericol evident şi imediat împotriva naţiunii pe care o iubim cu toţii”, a spus Pelosi.

 

Source link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns