Şedinţă CEx la PSD. Ciolacu: Vom respinge şi la Cameră OUG pe anticipate / Dăncilă nu este de acord cu o alianţă cu Pro RomâniaUPDATE Dăncilă, despre alianţă cu Pro România: Nu voi fi de acord. A votat împotriva Guvernului PSD

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că nu va fi de acord cu alianţă la nivel naţional cu Pro România, „un partid care a votat împotriva Guvernului PSD”.

Întrebată ce părere are despre alianţele dintre PSD şi Pro România în anumite judeţe, Viorica Dăncilă a spus că trebuie lăsată decizia la nivelul fiecărui judeţ.

„Este clar că sunt judeţe în care această alianţă este necesară, în care această alianţă deja există, am văzut deja declaraţii în acest sens. Eu cred că trebuie lăsat la altitudinea fiecărui judeţ”, a spus Dăncilă.

Despre o posibilă listă comună pentru alegerile, Dăncilă a spus că se va discuta această posibilitate, însă ea nu este de acord.

„Vom discuta despre acest aspect. Eu vorbesc în numele meu. Eu nu pot fi de acord cu alianţă la nivel naţional cu un partid care a votat împotriva guvernului PSD”, a mai spus Dăncilă.

Întrebată dacă îl mai consideră un „trădător” pe preşedintele Pro România, Victor Ponta, fostul premier a răspuns: „Nu îmi schimb foarte uşor convingerile”.

Ciolacu: Vom respinge şi la Cameră OUG pe anticipate

„Domnul Orban, în continuare este în campanie electorală, chiar dacă este demis şi minte. Mai mult. PSD, la fel cum a dovedit şi când am făcut sesiune extraordinară la solicitarea Preşedintelui României, am fost provotul de trei zile pentru cei din Diaspora şi vom fi la fel. Vom veni cu proiect de lege asumat de către PSD, partea din OUG, tot ceea ce priveşte Diaspora, îl vom înainta Parlamentului”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, înaintea CEx al PSD de la Parlament.

Chestionat dacă PSD va respinge ordonanţa de urgenţă pe anticipate când ajunge la Cameră, Ciolacu a răspuns scurt: „Categoric”.

Întrebat dacă va fi păstrată în proiect prevedere ca Diaspora să voteze timp de trei zile, însă să nu fie crescut numărul de aleşi pentru românii de peste hotare, liderul interimar al PSD a replicat: „În cazul în care ne încadrăm în cele şase luni constituţionale şi recomandarea Comisiei de la Veneţia pentru modificarea alegerilor. Cu alte cuvinte, dacă sunt alegeri la termen, cum eu cred că vor fi alegeri la termen, va fi preluată în integralitate dispoziţia din ordonanţă”.

Senatorii au respins, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă pentru organizarea alegerilor anticipate. Proiectul de respingere va ajunge la Camera Deputaţilor, care va avea rol de for decizional.

Ordonanţa de urgenţă care reglementează organizarea alegerilor anticipate pentru Camera Deputaţilor şi Senat a fost adoptată pe 4 februarie, fără avizele Consiliului Legislativ, şi a fost transmisă cu întârziere la Monitorul Oficial.

Principalele prevederi din OUG sunt posibilitatea de a vota oriunde în România, indiferent de adresa de domiciliu, trei zile de vot în Diaspora ca la alegerile prezideniale şi dublarea numărului de parlamentari din diaspora.

De asemenea, în cazul alegerilor parlamentare anticipate, data desfăşurării acestora se stabileşte cu cel puţin 50 de zile înaintea votării faţă de 90 de zile câte erau prevăzute în prezent.

Ordonanţa de urgenţă pentru alegerile anticipate, puternic contestată de PSD şi UDMR, a intrat în procedură accelerată în Parlament. Actul adoptat în 4 februarie, a fost publicat în Monitorul Oficial, după 10 zile de la adoptare în şedinţa de Guvern, pe 14 februarie, după ce mai întâi a ajuns la Senat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro. 

Source link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns