Român Ucis într-un Atac Terorist La Ambasada României Din Kabul


UPDATE 20:05: Românul care a fost ucis într-un atac terorist asupra misiunii diplomatice a României la Kabul făcea parte din echipa de securitate. Bărbatul și-a pierdut viața, după ce a intervenit în timpul atacului terorist, a declarat ministrul de Externe, Ramona Mănescu, la Antena 3.

E dureros pentru că am pierdut un om tânăr. Este născut în 1976 (…)
Realmente. și-a făcut datoria până în ultimul moment.

Ramona Mănescu, ministrul de Externe

Mănescu a precizat că un alt român rănit în atac se află acum în afara oricărui pericol. De asemenea, ceilalți 12 diplomați români se află acum într-un campus NATO deoarece clădirea misiunii României la Kabul a fost distrusă în urma atacului.


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că atacul a avut loc în noaptea de marți spre miercuri și a fost îndreptat împotriva cetățenilor străini.

În urma atacului,
un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a
decedat, iar altul a fost grav rănit.

Cetățeanul român rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcție de evoluția stării de sănătate, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate.

comunicatul MAE

Ramona Mănescu, ministrul de Externe, a discutat telefonic cu șeful misiunii diplomatice a României la Kabul și rămâne în legătură permanentă pentru acordarea sprijinului necesar, se arată în comunicatul MAE.

Reprezentantul Ambasadei României la Kabul rămâne în contact cu Centrala Ministerului Afacerilor Externe și cu toate autoritățile competente în vederea repatrierii trupului neînsuflețit, precum și a transferului, în condiții de siguranță, a cetățeanului român rănit.

comunicatul MAE

Citeşte şi:

NATO: Doi soldaţi americani au fost ucişi în Afganistan, „într-o operaţiune”

Patru militari români răniți în Afganistan după un atac al insurgenților cu o bombă improvizată. MApN a anunțat identitatea acestora

Un copil din Afganistan a rămas fără un picior după un atac al talibanilor. Cum s-a bucurat după ce a primit o proteză / VIDEO

Cine este norvegianca platita de primaria Capitalei cu 14.200 de euro pe luna. Este cel mai mare salariu de bugetar pe care-l primeste un strain?

GSP.RO

Cine este norvegianca platita de primaria Capitalei cu 14.200 de euro pe luna. Este cel mai mare salariu de bugetar pe care-l primeste un strain?

Urmărește cel mai nou VIDEOSource link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns