Reactia ministrului Fifor in cazul politistilor care au ignorat o fata plina de sange

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a afirmat, luni, referitor la politistii din Galati care nu au intervenit in cazul unei fete plina de sange, ca atitudinea acestora este inadmisibila si vor fi trasi la raspundere.

„Am inceput ziua cu o videoconferinta cu sefii de inspectorate din teritoriu, pentru a trece in revista situatia operativa si prioritatile saptamanii, urmand ca tipul acesta de intalniri saptamanale sa capete un caracter permanent.

In ceea ce priveste cazul de la Galati, am dispus masuri ferme de verificare imediata a ceea ce s-a intamplat, urmand ca cei care se fac responsabili sa fie trasi la raspundere, conform legii. Nu vom accepta ca astfel de situatii sa se repete vreodata, atitudinea politistilor implicati fiind inadmisibila”, a scris pe Facebook, luni, Mihai Fifor.

Totodata, el a precizat ca a cerut de la inspectorii sefi de politie o „evaluare riguroasa a activitatii Inspectoratului”.

„Am cerut fiecarui inspector sef de politie ca, in maximum o saptamana, sa prezinte o evaluare riguroasa a activitatii Inspectoratului, structura cu structura, urmand ca aceasta sa faca obiectul analizei imediate de la nivel central.

Astept transparenta, onestitate si corectitudine, iar cei care nu inteleg importanta si responsabilitatea functiei, vor trebui sa plece.

Actiunile dispuse saptamana trecuta pe linia transportului ilicit de persoane continua si in aceste zile si primele rezultate incep deja sa apara.

Am fixat, de asemenea obiective precise pentru structurile MAI in legatura cu inceperea anului scolar. Fiecare elev trebuie sa se simta in siguranta, acest subiect urmand sa ramana o prioritate a Politiei romane”, a mai notat ministrul de Interne.

Amintim ca doi politisti de la IPJ Galati sunt vizati de o ancheta interna dupa aparitia unor imagini in care asista pasiv la momentul aparitiei unei fete de 14 ani, plina de sange, pe o strada din oras.

In filmarea distribuita pe Facebook se pot observa o fata plina de sange, doi agenti de paza, trecatori care incearca sa o ajute pe copila si care incearca sa o convinga sa le spuna ce s-a intamplat cu ea si o masina de politie cu doi agenti care nu coboara din autoturism si nu intervin in niciun fel.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Sursa Articol

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns