Protestatarii din Piața Victoriei au venit cu pozele Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu. VIDEO

Sute de oameni s-au adunat și în marile orașe ale țării, nemulțumiți că la un an de la protestul Diasporei nu s-a schimbat mai nimic. Protestatarii din Piața Victoriei au steaguri și pancarte, iar unii dintre ei au venit pozele Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu. 

Victimele criminalului din Caracal, Alexandra și Luiza, sunt amintite la mitingul din Piața Victoriei, acolo unde mai multe lumânări au fost puse lângă pozele celor două fete. Protestatarii au scandat “Alexandra” și poartă mesaje cu “Alo, 112?” Alături de pozele Alexandrei și Luizei au fost puse și fotografiile victimelor din Colectiv.

Protestatarii au mesaje cu “Alo, 112?”, cu referire la modul defectuos în care Serviciul de Urgență a intervenit în caczul Alexandrei, fata care a sunat de trei ori la 112, dar care nu a mai fost salvată.

Alte mesaje::

“În așteptarea tunurilor cu H2O din 10 august 2018”

“Împotriva penalilor în funcții publice”

“Când injustiția devine lege, rezistența devine datorie”

“Sunt în stradă. tată știi că îmi țin promisiunile”.

Câteva mii de oameni se află în Piața Victoriei, la ora transmiterii știrii.

Proteste și în alte orașe ale țării

Până la această oră, la Cluj-Napoca s-au adunat, în Piața Unirii, peste 300 de persoane, pentru a marca un an de la mitingul Diasporei. Oamenii au steaguri tricolore și ale UE și pancarte cu mesaje precum „112-suni azi, vine mâine”, „Nu veți scăpa de pușcărie”, „Demisia guvern mafiot” sau „Dragă guvern, românii nu vă mai vor. Vrem demisia Guvernului Dăncilă”.

Oamenii strigă „Alexandra” și „Uniți putem învinge un sistem”. De asemenea, un tânăr a adus un tricou pe care scrie „Dragă Guvern, românii NU vă mai vor. Nu vedeți? Sunteți orbi sau rău intenționați?”.

Și la Iași s-au strâns aproximativ 200 de persoane în Piața Unirii. Oamenii au afișat drapelele României și ale Uniunii Europene și au mesaje împotriva coaliției de la guvernare.

Ieșenii au așezat pe jos și mesaje către Viorica Dăncilă: „Doamnă prim-ministru Dăncilă, renunțați la modificările aberante ale Codului Penal și Codului de procedură penală și asigurați independența SIJ” sau “doamnă Dăncilă, România are nevoie și de PSD, dar de un PSD de centru stânga, nu de extremă stânga și de un PSD cu naționalisti luminați, nu cu naționaliști de grotă” – sunt două dintre mesajele afișate în centrul Iașului. Oamenii strigă „PSD, ciuma Roșie” și „nu vrem să fim conduși de hoți”.

Ieșenii cer schimbare și spun că nimic nu e diferit față de anul trecut, ba chiar că starea țării s-ar fi înrăutățit.

Aproximativ 400 de persoane protestează, sâmbătă seara, pe străzile din Sibiu, cerând demisia Guvernului și o justiție independentă. Oamenii s-au adunat pe platoul din Piața Unirii din Sibiu, având steaguri tricolore și ale Uniunii Europene. Sibienii strigă „Justiție, nu corupție”, „Afară, afară cu PSD din țară”, „PSD ciuma roșie” și „Să vă fie frică, Sibiul se ridică”.

În jurul orei 19.40, protestatarii au plecat în marș pe străzile orașului, scandând „Demisia” și „Afară cu PSD din țară”. La Brașov s-au adunat, până la această oră, 100 de persoane.

 Sursa Articol

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns