Premierul Ludovic Orban: Atât tronsonul BRUA din România, cât și gazoductul Ungheni-Chișinău vor fi finalizate în acest an, ambele sub coordonarea TransgazPremierul Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă, că atât gazoductul Ungheni-Chișinău, cât și tronsonul românesc din BRUA, gazoductul care va traversa Bulgaria, România, Ungaria și Austria, vor fi finalizate în acest an sub coordonarea Transgaz.
 

Atât tronsonul BRUA din România, cât și gazoductul Ungheni-Chișinău vor fi finalizate în acest an, ambele sub coordonarea Transgaz


 

„În cursul acestui an, vom finaliza BRUA (n.r.- gazoductul Bulgaria-România-Ungaria-Austria), tronsonul de pe teritoriul României şi, de asemenea, (…) vom finaliza gazoductul Ungheni-Chişinău, un obiectiv de investiţii care se află, de asemenea, sub conducerea Transgaz (…) Încercăm în toate domeniile de activitate să împingem investiţiile înainte, să atragem resurse, să selectăm companii capabile să ducă proiectele la bun sfârşit în termen cât mai scurt şi un nivel de calitate cât mai ridicat”, a spus Orban.

Prim-ministrul României a făcut acest anunț în Vatra Dornei, Suceava, județ în care a vizita mai multe obiective de investiții. Cu această ocazie, premierul liberal Ludovic Orban a subliniat că Guvernul își propune să extindă rețelele de gaz din țară, „astfel încât să permitem accesul la gaz la cât mai multe comunități locale”.

„Obiectivul nostru este să extindem reţelele de gaz, magistralele, astfel încât să permitem accesul la gaz la cât mai multe comunităţi locale. România are gaz şi cetăţenii români nu pot să aibă acces la gaz, iar foarte multe comunităţi locale sunt private de accesul la gaz. Dezvoltarea reţelei de gaz natural face parte din programul nostru de dezvoltare a infrastructurii, ca o bază pentru dezvoltarea economică a României şi pentru asigurarea unor servicii de calitate pentru cetăţenii români”, a mai spus Ludovic Orban.
 

Alte anunțuri făcute de premierul Ludovic Orban, în vizita oficială de la Suceava


 

Tot în timpul vizitei desfășurate în Suceava, premierul a anunțat că Guvernul va propune ca alegerile locale să se desfășoare în 27 septembrie, dar a declarat și că nu dorește impunerea de noi restricții.

„Eu cred că soluţia este ca românii să respecte regulile în condiţiile date. Nu îmi doresc să mai impunem nicio restricţie. Dorinţa mea este ca viaţa să revină la normal, să nu mai afectăm nicio activitate economică, socială, culturală sau de altă natură. Lucrul acesta va fi posibil doar dacă, în condiţiile unei vieţi cât mai aproape de normal, oamenii vor respecta regulile, se vor păzi pe sine şi îi vor păzi pe cei din jur”, susține Ludovic Orban.

El a explicat că „starea de alertă ne conferă posibilitatea de a adopta măsuri. În cadrul stării de alertă, dacă va fi necesar să luăm alte măsuri decât cele pe care le-am luat odată cu adoptarea hotărârii de guvern şi a ordinelor comune ulterioare hotărârii de guvern, o să luăm alte măsuri. (…) Când situaţia epidemiologică va permite, atunci vom apela şi la alte măsuri de relaxare. Deocamdată, vedem efectul măsurilor de relaxare care au fost luate, într-o cadenţă gândită. În funcţie de evoluţia epidemiei urmează alte măsuri. (…) Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Analizăm ce se întâmplă în interiorul acestor 30 de zile. Dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă, vom prelungi starea de alertă. Dacă nu, nu”.

Source link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns