Perioada de izolare i-a prins bine lui Dan Badea. “I-am văzut copilului primii pași, i-am auzit primele cuvinte”

Perioada de izolare și lipsa de activitate din ultimele luni nu l-au afectat prea tare pe Dan Badea, prezentatorul emisiunii iUmor, de la Antena 1. Motivul? Statul în casă a venit la pachet cu o bucurie imensă: a putut să ia parte la cele mai importante evenimente din viața fiului său, Arias, în vârstă de 1 an și 2 luni.

– Până să intrăm în autoizolare, probabil că tot greul, în ce privește creșterea fiului tău, era în mâinile soției. Cum s-au schimbat lucrurile în ultima vreme?– Da, într-adevăr, soția mea este, pentru mine, o eroină. Ea, de un an, se află într-un fel de izolare, pentru că așa este când ai un copil foarte mic. Nu am plecat mai deloc de când am devenit părinți. Într-un fel mă bucur mult pentru că am prins o perioadă absolut senzațională a copilului, în care a început să meargă, i-am văzut primii pași, i-am auzit primele cuvinte.

Zice ”ta-ta” la orice. Eu încerc să o ajut cât pot, încercăm să ne ținem de un fel de program în care să mai avem și un pic de timp pentru noi. Seara, după ce se culcă piticul, atunci este momentul, mâncăm și noi liniștiți, avem timp pentru noi. E un copil foarte cuminte, râde tot timpul dar, ca orice copil de un 1 an și 2 luni, mai ales că merge și în picioare, necesită foarte multă atenție. De aceea încerc să o ajut cât de mult pot. Nu sunt genul de tată care să zică: ”Femeia e cu copilul”. Suntem doi părinți responsabili.

– Ce alte calități ai descoperit la soția ta, de când ați devenit părinți? Și de când ați început să stați numai în casă…– Am descoperit un organizator extraordinar și vă dau doar un exemplu – mersul la cumpărături în perioada pandemiei și sortatea lor când ajungi acasă. Și și-a descoperit latura asta de cooking, pe care o lăsase undeva, acolo. Nouă ne plăcea foarte mult să mâncăm în oraș sau că comandăm, însă în perioada asta am mâncat numai acasă, soția mea a gătit extraordinar.

Dan, soția și fiul, în ziua când cel mic a împlinit 1 an

– Fiul tău a împlinit 1 an fix în perioada în care ni se cerea să ne autoizolăm. Ați apucat să-i tăiați moțul? Ce a ales de pe tavă?– Am apucat să îi luăm moțul, a fost o petrecere mai mult decât restrânsă, prietenii cei mai apropiați, nașii, pentru că avem două perechi de nași. Bunul meu prieten, Răzvan Fodor, prezent la eveniment, a avut o vorbă pe care speram să nu o țin minte și să nu aibă dreptate – ”e cam ultimul șpriț”. Chiar înainte de izolare s-a întâmplat, la începutul lunii martie. Oricum, totul a fost foarte safe, a fost ca o masă în familie, am râs foarte mult, s-a tăiat moțul, ne-am distrat cum se distrau ai mei, când era meu mic. Băiatul a ales microfonul, cheile de la mașină, un card și un parfum.

Alături de echipa de la iUmor

– A avut izolarea și efecte pozitive, să înțelegem?– Autoizolarea asta a fost grea, în sensul că abia când ți se interzice ceva, atunci realizezi că îți lipsește sau că ai nevoie de acel ceva. Mie cel mai mult mi-au lipsit ieșirile, plecările în câte o minivacanță, să ne vedem cu prietenii, ieșitul la restaurant. Dar, în rest, mi se pare că sunt niște reguli de civilizație până la urmă: să lași un bătrân în față la casa de marcat, să păstrezi o distanță la cumpărături față de cei din jur, să te speli corect pe mâini, să nu strănuți în fața cuiva. E doar civilizație.

Pe scena de stand-up comedy

– Ai avut inspirație să compui texte pentru viitoarele show-uri sau situația în care ne aflăm nu ți-a dat vibe-ul necesar?– Nu am avut vibe-ul necesar. Am încercat să mă concentrez la familie, să rămânem sănătoși și fizic și psihic, nu mi-a stat mintea la asta. Mi se pare că orice glumă, față de magnitudinea acestei pandemii, ar fi fost prea mică. Abia aștept să fiu pe scenă pentru că asta mi-a lipsit foarte mult.

– Ce se întâmplă cu toate spectacolele voastre? – Așteptăm recomandările autorităților și ne conformăm. Cred că odată în viață ar fi interesantă și o experiență de drive in. În această perioadă vorbim de spectacole amânate, nu anulate. Sper ca și oamenii care și-au luat bilet să le păstreze și să ne revedem când se va putea.Source link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns