Numarul de cazuri din Brasov este mai mare decat in perioada acuta a pandemieiMedicul Virgil Musta declara ca mult dezbatutul val doi al pandemiei de coronavirus deja este prezent in unele zone din tara, ca urmare a numarului mare de cazuri confirmate in ultimele zile.

„Asistam deja la un val doi in anumite zone ale tarii. Daca ne uitam la Brasov, numarul de cazuri este mai mare decat in perioada acuta a pandemiei. Noi (judetul Timis- n.red.), din fericire, stam bine, avem un numar foarte mic de cazuri, dar daca nu vom fi precauti si nu vom intelege ca trebuie sa respectam regulile, sigur vom avea si un al doilea val.

Acesta poate aparea in lunile de toamna, poate iarna. Sper ca acesta sa poata fi tinut sub control cum a fost tinut si in timpul primului val de pandemie”, a afirmat medicul Virgil Musta pentru Express de Banat.

Musta vorbeste si de sufocarea sistemului de sanatate, daca lucrurile vor continua in acest ritm si face apel la intelepciune in starea de alerta si la responsabilitate din partea tuturor.

„Sunt zone in tara in care numarul de cazuri a crescut chiar alarmant, cum este Brasovul, Bucurestiul, unde riscul de sufocare a sistemului de sanatate este deja prezent. Asta din cauza ca oamenii nu inteleg ca exista virus, ca exista transmitere, ca trebuie sa respectam regulile si ca daca nu le respectam riscam sa ne relaxam cu reguli mai stricte”, a mai spus medicul Virgil Musta, purtatorul de cuvant al Spitalului „Victor Babes” din Timisoara.

Citeste si: Dr. Virgil Musta despre evolutia COVID-19 si o posibila intoarcere la starea de urgenta: „Oamenii s-au relaxat putin prea mult”

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Source link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns