Macron, Despre Planul UE De Relansare Economică: ”Negocierile Avansează şi Fiecare Trebuie Ascultat” | Ştiri, Știri Externe | Libertatea


De
Bobi Neacșu,

Premierul olandez Mark Rutte l-a primit pe preşedintele Franţei în cursul serii la Haga pentru o întrevedere, urmată de un dineu de lucru, înaintea unui summit extraordinar a liderilor celor 27 de ţări ale UE, la 17 şi 18 iulie, la Bruxelles, pentru a încerca să găsească un acord asupra planului uriaş de relansare a economiei europene.

Olanda se numără printre cele patru state (alături de Austria, Danemarca şi Suedia) care sunt foarte rezervate în legătură cu proiectul acestui plan, stabilit deocamdată la 750 miliarde de euro, de care vor beneficia în primul rând ţările din sudul Uniunii, cele mai afectate de pandemie, scrie Agerpres.

„Până la Consiliul European din iulie, trebuie să îi convingem pe partenerii noştri pe baza acestui acord franco-german. Negocierile avansează şi fiecare trebuie ascultat”, a scris Macron pe Twitter.

Liderii europeni s-au angajat într-o cursă contracronometru pentru a se pune de acord înainte de sfârşitul lui iulie asupra planului de relansare, în ciuda divergenţelor profunde constatate la o primă reuniune, desfăşurată vineri prin videoconferinţă.

Premierul Mark Rutte s-a arătat însă sceptic asupra încheierii unui acord la summitul din iulie. ”Nu este sigur că va putea fi finalizat până atunci sau dacă vom avea nevoie de mai multe sesiuni, ori dacă acestea vor trebui să aibă loc în timpul verii sau mai târziu”, a declarat el, potrivit AFP.

Citeşte şi:

Becurile din tavan și lămpile obișnuite pot fi acum folosite pentru ascultarea convorbirilor noastre. Ce au descoperit cercetătorii din Israel

Afacerea cu măști în urma căreia directorul Unifarm a fost pus sub acuzare de DNA a apărut încă din martie în Libertatea. Rise Project a continuat detaliat investigația

„M-a dezbrăcat cu forța și m-a târât prin casă” | Mărturii terifiante ale iubitei unui fotbalist de la Iași

PARTENERI – GSP.RO

„M-a dezbrăcat cu forța și m-a târât prin casă” | Mărturii terifiante ale iubitei unui fotbalist de la Iași


Horoscop 24 iunie 2020. Săgetătorii refuză anumite schimbări care ar putea avea rezultate frumoase

HOROSCOP

Horoscop 24 iunie 2020. Săgetătorii refuză anumite schimbări care ar putea avea rezultate frumoase

Urmărește cel mai nou VIDEOSource link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns