La 103 ani, Olivia de Havilland, unica supraviețuitoare din „Pe aripile vântului”, merge cu bicicleta!


Ultima divă a vremurilor de aur din Cetatea Filmului, actrița Olivia de Havilland, a împlinit 103 ani pe 1 iulie și se ține încă atât de bine, încât pare greu de crezut că primul Premiu Oscar l-a luat acum 71 de ani… Actrița încă merge cu bicicleta!

Anul acesta, la începutul lunii iulie, trecătorii de pe stradă admirau o doamnă în vârstă, îmbrăcată într-un deux-pieces alb-negru, coafată și zâmbitoare, în timp ce se plimba cu bicicleta… Cei care au întors capetele și i-au zâmbit cu duioșie nici nu-și închipuiau că o au în fața lor pe faimoasa Olivia de Havilland, actrița din iconicul film Pe aripile vântului, și mai ales că aceasta tocmai împlinise 103 ani!
A jucat în multe filme, însă cel care a consacrat-o și care i-a înscris numele în lista monștrilor sacri ai Hollywood-ului este rolul din Pe aripile vântului, producție iconică a cinematografiei americane, film care nu lipsește din colecția niciunui cinefil. În anul 1939, Olivia de Havilland era aplaudată, la premiera faimoasei ecranizări a romanului lui Margaret Mitchell, de 300.000 de oameni, record greu de egalat. Acum, ea este singura supraviețuitoare dintre colegii ei de platou, iar unicul actor cu care ar putea să mai depene amintiri din acea perioadă este Kirk Douglas, mai tânăr cu doar 6 luni ca ea…

Rivalitatea dintre surori

Olivia de Havilland a rămas în istoria Cetății filmului nu doar pentru cele două Premii Oscar primite (în 1947 și în 1950, pentru filmele The Snake Pit și The Heiress), ci și ca protagonista celei mai puternice rivalități în familie la acea vreme, ea și sora ei, Joan (acum decedată), luptându-se pentru gloria Hollywood-ului. Din acest război al surorilor, în cele din urmă Olivia a fost cea care a ieșit câștigătoare, sora ei reușind să ia doar un Premiu Oscar (performanță lăudabilă, de altfel) și, mai mult, devenind, datorită rolului Melanie, din Pe aripile vântului, una dintre cele mai apreciate și mai cunoscute actrițe ale vremii.

Dragoste de viață

Olivia de Havilland a împlinit 103 ani pe 1 iulie și este încă în putere, actrița arătând nesperat de bine pentru vârsta ei. Acum doi ani, ea a primit titlul de Dame din partea Reginei Angliei, însă trăiește la Paris din anul 1956. Întrebată cum se simte la această vârstă înaintată, pe când încă nu împlinise 100 de ani, Olivia  a răspuns: „Ce cred despre senectute? Sunt înnebunită după ea. Nu aș schimba-o pentru nimic în lume!”. Și iată că își trăiește anii din plin și, după cum arată, suntem convinși că va mai sufla în multe lumânări de tort.
Foto: Hepta, FacebookSource link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns