În ultimele zile am văzut o grămada de atacuri între susținătorii lui Klaus Iohannis și cei ai lui Dan Barna. Putem, totuși, să fim de acord că, în timp ce noi ne certăm între noi, PSD-ul face ce vrea? – STIRI.PLUS

Alianța USR PLUS a demarat miercuri campania de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii lui Dan Barna la prezidențiale. Dacian Cioloș și-a anunțat sprijinul pentru colegul de alianță în bătălia electorală pentru cea mai înaltă funcție în stat și a explicat că PLUS și USR vor merge împreună la toate cele trei scrutine următoare.

„Îl sprijin pe Dan Barna la prezidențiale pentru că e vocea unei noi generații. Dan avea 14 ani în 1989. Va fi primul președinte a cărui formare ca adult n-a fost marcată de comunism. La 30 de ani de la căderea comunismului și a regimului Ceaușescu e timpul să auzim mai puternic voci ale noii generații. Dan nu va fi nici președinte-jucător, nici președinte-spectator. Va fi un președinte-arbitru, un mediator. Un președinte care să capete încrederea cetățenilor români că poate uni, că poate mobiliza toate părțile din societate alături de un nou proiect pentru România. Pentru că doar așa poate să medieze între stat și societate, între partide și instituții. Acesta este proiectul alianței dintre PLUS și USR pentru care-l susținem pe Dan Barna la prezidențiale“, a spus Dacian Cioloș, președintele PLUS, în mesajul de susținere pentru candidatura lui Dan Barna la prezidențiale.

Dacian Cioloș a subliniat că PLUS și USR sunt hotărâte să continue împreună bătălia politică pentru schimbarea României, cu scopul clar de a câștiga nu doar alegerile prezidențiale, ci și scrutinele locale și parlamentarele din 2020: „Sunt alături de Dan Barna pentru că PLUS și USR au pornit împreună la drum și au hotărât să meargă împreună la următoarele alegeri. Vrem să câștigăm alegerile prezidențiale, dar vrem să câștigăm și alegerile locale și pe cele parlamentare“.

Președintele PLUS a declarat că va fi alături de Dan Barna în campanie, alcătuind un tandem. „Eu voi vorbi în această campanie, la fel ca-n următoarele două, despre guvernare. Pentru că românii vor să știe de ce vrem să câștigăm puterea și, mai ales, ce vrem să facem cu ea. Vom vorbi, în această campanie, și despre o guvernare care să ne sincronizeze cu UE. Vrem să avem politici care să ne apropie de valorile Europei. Vom clădi un stat în care nimeni să nu mai fie deasupra legii, un stat în care instituțiile să fie funcționale, în care să ocupi o poziție de responsabilitate doar pe bază de merit, nu cu pile, cunoștințe, relații. Avem nevoie să întărim statul, să recâștigăm încrederea cetățenilor și, mai ales, avem nevoie să construim o Românie și o societate care să producă bunăstare și prosperitate pentru români. Vom strânge, deci, începând de azi, semnături pentru candidatul nostru comun și vom vota cu Dan Barna“, a transmis peședintele PLUS.

Dacian Cioloș nu a putut fi prezent miercuri la lansarea oficială a campaniei de strângere de semnături din cauza unui eveniment trist în familie. PLUS și USR vor să strângă 300.000 de semnături în urmatoarea perioadă pentru susținerea candidaturii lui Dan Barna, potrivit reglementărilor legale.

Sursa Articol

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns