În domeniul apărării, România, ca stat membru al UE și al NATO, nu are voie să rateze fondurile europene nerambursabile – STIRI.PLUS

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, lider al grupului Renew Europe, a participat, alături de o parte a delegației USR PLUS în Parlamentul European, miercuri, la Bruxelles, la o întrevedere cu premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul căreia a reiterat sprijinul Uniunii Europene pentru Guvernul de la Chișinău.

„M-am bucurat să o reîntâlnesc, ieri, pe Maia Sandu, prim-ministrul Republicii Moldova, care a venit la Bruxelles cu scopul de a-și pune țara pe calea integrării europene.

Maia și noul guvern de la Chișinău știu că se pot baza în Parlamentul European atât pe delegația Alianței 2020 USR PLUS, cât și pe grupul Renew Europe, al cărui președinte sunt, în planul ambițios de reforme în justiție, administrație și pentru asigurarea independenței mass-media.

Deblocarea și semnarea unor acorduri de finanțare cu Republica Moldova este un semn că Uniunea Europeană înțelege și sprijină deja acest nou guvern. Este un semn bun, iar cuvântul și sprijinul nostru găsesc aici un teren fertil și deschidere pentru frații noștri de peste Prut.

Maia Sandu are ambiție, forță, putere de negociere și își urmărește cu tenacitate programul de europenizare a Moldovei. După întâlnirea cu ea, nu mă îndoiesc că va reuși ceea ce își propune”, a afirmat Dacian Cioloș în cadrul unei postări pe Facebook.

Totodată, Ramona Strugariu, europarlamentar din partea Alianței 2020 USR PLUS, a subliniat faptul că va „sprijini cu toate mijloacele, de la nivelul Parlamentului European, parcursul european al Moldovei”.

„Am început dimineața cu o întâlnire a Delegației USR PLUS cu premierul Maia Sandu, ministrul afacerilor externe, Nicu Popescu şi o echipă guvernamentală a Republicii Moldova. În calitate de viitor vicepreşedinte al Delegației la comisia parlamentară de asociere UE – Moldova voi sprijini cu toate mijloacele, de la nivelul Parlamentului European, parcursul european al Moldovei”, a scris Ramona Strugariu pe Facebook.
La rândul său, Maia Sandu a ținut să îi mulțumească liderului PLUS pentru tot sprijinul acordat Republicii Moldova.

„Astăzi am avut o întrevedere cu delegația României din cadrului Grupului Renew Europe din Parlamentul European și am reconfirmat că prioritățile-cheie ale Guvernului de la Chișinău sunt curățarea instituțiilor de stat, combaterea corupției, promovarea unor profesioniști integri în instituțiile statului, stimularea creșterii economice, reforma Procuraturii Generale, reforma justiției, asigurarea independenței mass-mediei și a respectării drepturilor omului.

Le-am mulțumit prietenilor noștri din România și, în mod special, domnului Dacian Cioloș pentru ajutorul constant acordat țării noastre atât în calitate de Comisar, cât și în calitate de Președinte al partidului PLUS”, a afirmat Maia Sandu pe Facebook.

Conform unui comunicat de presă, publicat de Guvernul Republicii Moldova, „oficialii au subliniat importanţa intensificării relaţiilor de parteneriat cu Uniunea Europeană, implementarea Acordului de Asociere fiind o prioritate absolută a Guvernului Republicii Moldova”.

La discuții au participat, din partea delegației USR PLUS în Parlamentul European, Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Dragoș Tudorache, Ramona Strugariu, Nicolae Ștefănuță și Vlad-Marius Botoș.

Cu toții „au îndemnat noul Guvern de la Chișinău să-și păstreze curajul în continuare, indiferent de obstacole și presiuni, să continue procesul de curațare a instituțiilor statului și să garanteze organizarea unor alegeri libere și corecte în toamnă” și l-au asigurat „de tot sprijinul necesar pentru implementarea reformelor de modernizare și democratizare a țării”.

Sursa Articol

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns