Emma Watson se alătură grupului Kering, ce deține Gucci
Emma Watson, cunoscută pentru interpretarea personajului Hermione din filmele ‚Harry Potter’ și Tidjane Thiam, fost șef Credit Suisse, urmează să se alăture consiliului de administrație al grupului francez de lux Kering, în urma dedicării altor domenii, precum sustenabilitatea, potrivit Reuters.
Emma Watson va face parte din grupul Kering
Oficialii Kering, ce se află în spatele brand-urilor de top cum ar fi Gucci, au declarat că Emma va prelua cârma comitetului de sustenabilitate al consiliului de administrație ce se axează pe probleme de mediu, o preocupare ce a devenit tot mai mare pentru multe companii noi de cumpărători de lux.
Actrița este cunoscută și pentru implicarea sa privind drepturilor femeilor, fiind ambasadoare a United Nations Women Goodwill. Oficialii Kering au dezvăluit că acționarii au aprobat și numirea lui Thiam, ce a renunțat în februarie la funcția lui de la Credit Suisse, din cauza unui scandal și a unor dezvăluiri, în urma cărora banca elvețiană a renunțat la foștii directori.
Thiam, ce a fost angajat înainte la Prudential, a spus că nu are legătură cu aceste activități și doar s-a implicat în reducerea de costuri și restructurările făcute Credit Suisse. Acesta va conduce comitetul de audit al Kering, după cum au spus oficialii companiei. Lor li se va alătura și Jean Liu, președinte Didi Chuxing.
Kering deține și Saint Laurent și Balenciaga, însă, din cauza pandemiei de coronavirus, grupul a fost afectat pentru că au trebuit închise multe magazine la nivel mondial. Ținând cont de restricțiile de călătorie, vânzările vor putea fi afectate și în lunile următoare, în special în capitalele comerciale cum ar fi Parisul. Peste o treime din vânzări este datorată clienților chinezi.
Companiile de lux și-au dublat eforturile pentru a își câștiga clienții în această perioadă. Multe companii, spre exemplu, în ultimii ani, își duc atenția spre sustenabilitate. LVMH, proprietarul Louis Vuitton, declara în 2019 că Stella McCartney va sfătui grupul ce se ocupă cu problemele ce țin de mediu.

The post Emma Watson se alătură grupului Kering, ce deține Gucci appeared first on Verdict.ro.Source link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns