Drama solistei Jeni Nicolau. se luptă de 20 de ani cu o boală cumplită care nu se vindecă niciodată: „E localizată pe scalp”


Cunoscuta artistă de muzică de petrecere Jeni Nicolau a dezvăluit recent că se luptă cu o boală cruntă care, în afara suferinței fizice, creează și inconveniente de altă natură…

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI

Jeni Nicolau a vorbit de curând, într-o emisiune TV, despre o suferință cu care trăiește de 20 de ani și care i-a produs multe neplăceri, de-a lungul timpului. Este vorba despre psoriazis, o afecțiune care pe cei mai mulți dintre bolnavi îi incapacitează atât fizic, cât și psihic, pentru că boala cauzează apariția unor porțiuni de piele groasă extrem de neplăcute la vedere.

Chiar dacă nu este o afecțiune transmisibilă, bolnavii de psoriazis au tendința de a evita contactul cu ceilalți, pentru că oamenii se feresc la vederea leziunilor.

„Am reușit să îl țin în frâu”

Jeni Nicolau se numără printre puținele vedete care au decis să vorbească deschis despre afecțiunea de care suferă, artista povestindu-și calvarul într-un interviu pentru Antena Stars.

”De 20 de ani mă lupt cu această problemă, psoriazisul, mulțumesc lui Dumnezeu că-l am doar pe scalp, nu a fost atât de agresiv. Am reușit, probabil, cu rugăciune către Dumnezeu, să îl țin în frâu. Nu mi-a făcut probleme foarte mari. Știm cu toții că nu se vindecă, se ameliorează doar aceste puseuri”, a mărturisit Jeni Nicolau.

Citește și: Marcel Pavel a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Artistul este internat la Matei Balș

Artista își ține boala în frâu

Deși, de obicei, cei care fac psoriazis moștenesc genele predispozante, Jeni nicolau susține că medicii i-au spus că una dintre cauze ar putea fi stresul.

”Majoritatea medicilor de specialitatea spun că o cauză ar fi stresul cotidian, dar eu cred că, din experiența proprie, am mai găsit o cauză, emoțiile bune. În urma acestor emoții am văzut că el se agravează cât de cât. Dar mulțumesc lui Dumnezeu că pot să îl țin în frâu, că nu am pe piele. Îmi apare uneori la cotul mâinii drepte și trece imediat”, a mai spus artista.

Din fericire, artista a reușit să treacă peste toate inconvenientele și a învățat să trăiască cu această boală care afectează calitatea vieții în mare măsură.

„Este o boală care nu se ia, trebuie să știe toată lumea. Eu nu m-am ferit niciodată de chestia asta, pentru că nu mi se pare un lucru cu care să mă feresc. Nu eu am vrut să se întâmple. Încercăm să trăim așa cum putem și să ne facem viața mai frumoasă, pe a noastră și pe a celor din jur”, a mai spus Jeni Nicolau pentru Antena Stars.

Citește și: Unii o critică, alții o adoră! Ce spune Delia despre silueta ei și despre glumele care se fac pe seama poftei sale de mâncare: „Nu sunt adepta unui regim de slăbire. Încerc să…”/ EXCLUSIV

Drama solistei Jeni Nicolau. se luptă de 20 de ani cu o boală cumplită care nu se vindecă niciodată: "E localizată pe scalp"Drama solistei Jeni Nicolau. se luptă de 20 de ani cu o boală cumplită care nu se vindecă niciodată: "E localizată pe scalp"

Și Tily Niculae suferă de psoriazis!

Simpatica Tily Niculae, care a devenit cunoscută datorită serialului La bloc, a vorbit întotdeauna cu sinceritate despre o afecțiune pe care mulți încearcă să o ascundă din cauza respingerii sociale… Actrița suferă de psoriazis de ani de zile și se luptă cu boala, care a recidivat.

Citește și: Cum arată unica fiică a lui Ion Țiriac! La 22 de ani, Ioana a devenit o bombă sexy: a slăbit mult și are trup de fotomodel

„Mă scoate din sărite psoriazisul și am fugit la mare. În speranța că o să se mai amelioreze, am încercat să stau cuminițică la soare. Problema este că nici la soare nu am voie să mă expun foarte mult. Cu factor de protecție 50 la orele nepotrivite, mă ard. Cam din lac în puț”, a povestit Tily Niculae.

Foto: Facebook

 Source link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns