Două dintre cele mai mari companii din lume, Twitter şi Google, își obligă angajaţii să lucreze de acasă, din cauza coronavirusului

Giganţii tehnologiei Twitter şi Google le-au cerut angajaţilor lor să lucreze de acasă cu scopul de a limita propagarea coronavirusului, din cauza căruia mai mult de 92.000 de persoane au fost contaminate în toată lumea, scrie AFP.

„Îi încurajăm pe angajaţii noştri din toată lumea să lucreze de acasă dacă pot”, a anunţat, într-un comunicat postat pe blogul companiei, resposabilul cu resursele umane de la Twitter, Jennifer Christie.

„Scopul nostru este de a reduce riscurile propagării epidemiei de Covid-19 la noi şi în mediul nostru”, a adăugat ea, informează news.ro.

Twitter a precizat că angajaţii de la birourile din Coreea de Sud, Hong Kong şi Japonia vor avea obligaţia de a face telemuncă, din cauza măsurilor de securitate locale.

De cealaltă parte, Google le-a solicitat marţi, preventiv, angajaţilor de la sediul său european din Dublin să lucreze de acasă pentru că unul dintre ei prezenta simptomele gripei. Ei se vor întoarce totuşi la birou de miercuri.

„Vom continua să fim prudenţi pentru a proteja sănătatea şi siguranţa personalului nostru”, a anunţat un purtător de cuvânt de la Google într-un comunicat.

De asemenea, cele două companii au anulat sau au amânat conferinţe care erau programate în Statele Unite.

Source link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns