Declaraţie surpriză de la primarul Iaşiului, Mihai Chirica: O să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii şi alte naţiuni coborâte din copacEveniment

Declaraţie surpriză de la primarul Iaşiului, Mihai Chirica:  O să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii şi alte naţiuni coborâte din copac

Directorul CNCD, Asztalos Csaba, a anunţat, vineri seara, că s-a autosesizat după declaraţiile făcute de primarul Iaşului. Mihai Chirica a spus într-o emisiune, la un ziar local, că „o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii şi alte naţiuni care sunt coborâte din copac”.

Directorul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a anunţat, vineri seara, pe contul său de Facebook, că se autosesizează după declaraţiile făcute de primarul Iaşului.

Mihai Chirica a declarat într-un interviu la o publicaţie locală că vom fi acaparaţi de cetăţeni africani „coborâţi din copac mai deunăzi”.

Declaraţia edilului a fost făcută într-o discuţie despre educaţie şi despre importanţa acesteia.

„Resursa principală a unui stat care se doreşte a fi longeviv este educaţia. Nu se investeşte în educaţie, putem spune <La revedere!>. Adică o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii şi alte naţiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi şi or să ne cucerească şi o să ne devină şi şefi. Adică o să ne conducă, pur si simplu o să te trezeşti la Primăria Municipiului Iaşi cu un congolez, că mai sunt şi de ăştia de naţionalitate română, dar se comportă ca nişte congolezi, şi or să vrea să ne conducă. Pentru că nu se mai pune accent pe educaţie”, a declarat Mihai Chirica.

Source link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns