Cum va fi pomana de 40 de zile a lui Marcel Toader: „Vom aduce muzică, lăutari…”


E greu de crezut că a trecut o lună de la moartea lui Marcel Toader… dar trecerea timpului e inefabilă, așadar prietenii și familia se pregătesc de pomana de 40 de zile, care va avea loc sâmbăta aceasta. De fapt, omul de afaceri va avea parte de două pomeniri…
Marcel Toader s-a stins din viață fulgerător, pe data de 3 august, deși nimic nu anunța momentul. E adevărat, fostul rugbist avea probleme cu inima și suferise, în 2012, o operație pe cord pentru a i se monta un stent, dar în ultimul timp nimeni nu știa să mai fi avut probleme majore. Tocmai de aceea, șocul trăit de familie și de prieteni a fost imens.
Curând, omului de afaceri i se va face pomenirea de 40 de zile, iar buna lui prietenă și fină, Diana Bișinicu, a povestit pentru wowbiz.ro cum se va desfășura evenimentul:

„Marcel Toader nu s-a plâns niciodată de nimic. Era un bărbat puternic și plin de viață. De aceea, noi, cei care l-am cunoscut, am luat decizia ca pomana de 40 de zile să fie un altfel, una așa cum i-ar fi plăcut lui să fie”, a declarat aceasta.

„Lui îi plăcea viața, îi plăcea să se distreze”

„Vom face o pomană care să fie pe placul lui Marcel Toader. Vom aduce muzică, lăutari, va fi o petrecere așa cum i-ar fi plăcut nașului meu să fie. Lui îi plăcea viața, îi plăcea să se distreze, să facă un grătar, să danseze. Așa va fi, va fi una care să fie fix după sufletul lui. Normal, vom fi doar cei din familie, amicii lui apropiați, cei car el-au cunoscut cu adevărat”, a mai spus Diana Bișinicu.

Lui Marcel Toader i se vor face două pomeni

Dacă sâmbăta aceasta prietenii lui Marcel Toader îi vor onora memoria așa cum sunt convinși că i-ar fi plăcut lui, omul de afaceri va mai avea parte de o slujbă de pomenire, de data aceasta organizată de mama sa, peste două săptămâni. Evenimentul va fi unul restrâns și, evident, liniștit, se va desfășura conform tradiției.
Cea de-a 40-a zi după moarte are o semnificație specială în religia creștin-ortodoxă, reprezentând ziua în care este judecat răposatul. Se spune că acestuia i se hotărăște soarta până la Judecata de Apoi sau cea de-a Doua Venire a lui Hristos.Source link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns