Cod portocaliu de vreme severă în sud-vestul ţării, furtuni şi grindină

Temperaturile caniculare din ultime zile aduc din nou fenomene extreme. Meteorologii au emis dumincă o avertizare cod portocaliu de furtuni cu grindină şi descărcări electrice în patru judeţe din sud-vestul ţării.

In intervalul 28 iulie, ora 18:00 – 29 iulie, ora 06:00, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Dolj, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și, izolat, 50…60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

O altă avertizate cod galben a fost emisă pentru intervalul 28 iulie, ora 14:00 – 29 iulie, ora 10:00.  În intervalul menționat, în Crișana, Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, precum și în zonele montane, vor fi vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, pe arii restrânse, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și, izolat, 40 l/mp.

Astfel de fenomene, dar pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp, se vor semnala și în restul teritoriului.


Fanatik.ro


ULTIMA ORA! Ce arata TESTELE ADN din cazul Caracal! Acum E CLAR ce s-a intamplat!


Fanatik.ro


DECLARATIA SOCANTA data de Gheorghe Dinca in fata judecatorilor: Le-am incarcat in SACI si....


Stirile PRO TV


Descoperirea șocantă făcută de scafandri într-un lac de lângă casa lui Gheorghe DincăSursa Articol

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns