Cine este Bubba Wallace, singurul pilot de culoare din NASCAR


Bubba Wallace Jr. este singurul șofer africo-american din seria de curse NASCAR și concurează pentru Richard Petty Motorsports. NASCAR este un sport dominat de bărbați albi, care a devenit mai flexibil datorită apelurilor lansate de Wallace pentru egalitatea rasială.

 

Bubba Wallace este cel mai talentat pilot de curse afro-american

 

 S-AU DESPĂRŢIT! E ŞTIREA MOMENTULUI! CLICK AICI PENTRU A AFLA DESPRE CINE E VORBA!

Bubba a intrat în istorie ca fiind cel mai de succes pilot de curse afro-american, după ce a concurat în Seria Cupei NASCAR de multe ori. Wallace conduce Chevrolet-ul Camaro cu numărul 43 și este singurul pilot africo-american din 1971. Bubba este considerat un talent înăscut și un adversar de temut la volan. El a ajuns pe locul doi în Daytona 500 în 2018 și s-a plasat pe locul trei în Brickyard 400 în 2019. În plus, a participat în seria Xfinity din 2015 până în 2017.

 

 

Wallace a debutat în cursele de mașini Bandolero și Legends, la vârsta de nouă ani. În 2005, a câștigat 35 din cele 48 de curse ale Seriei Bandolero organizate în acel an, iar în 2008 a devenit cel mai tânăr șofer care a câștigat la Franklin County Speedway din Virginia.

 

Bubba Wallace s-a îndrăgostit de cursele de mașini în copilărie

 

 Darrell Bubba Wallace Jr. s-a născut în 1993, în Mobile, Alabama, dintr-un american alb și o mamă afro-americană. S-a îndrăgostit de mașini în copilărie, când tatăl său a achiziționat o motocicletă Harley-Davidson, iar vânzătorul i-a invitat la o cursă de karting.

La 9 ani, Bubba deja  începuse să concureze în mașini Bandolero and Legends. Mai târziu a transfirmat pasiunea lui pentru karting într-o carieră de succes.

 

Bubba Wallace s-a implicat în protestele împotriva rasismului și a promis să schimbe concepțiile de la NASCAR 

 

După uciderea lui George Floyd de către polițiștii care încercau să îl aresteze, Wallace a ridicat problema abuzurilor împrotriva afro-americanilor de către poliție și a devenit emblema implicării curselor de mașini în mișcarea Black Lives Matter.

El a participat la protestele organizate împotriva rasismului și brutalității poliției. A purtat o cămașă „Nu pot respira” înainte de un eveniment spotiv și și-a scris pe mașină fraza „Black Lives Matter”.

Pe 8 iunie, el a reușit să înterzică folosirea steagului “Confederate”, considerat un simbol rasist.

 

 

 

Bubba Wallace a fost amenințat cu moartea după ce a vorbit despre lupta antirasism

 

Pe 21 iunie,  un membru al echipei lui Wallace a raportat la NASCAR că a descoperit un laț în garajul vedetei de la Talladega Superspeedway.

Organizația a condamnat actul, considerându-l „odios” și luând măsuri pentru găsirea celui care a lansat amenințarea.

 

 

“Suntem furioși și indignați și luăm acest act odios. Am lansat o investigație imediată și vom face tot ce ne stă în putință pentru a identifica persoanaresponsabilă și pentru a o elimina din competiție, a fost reacția conducerii NASCAR.

După incident, Wallace a comentat și el actul rasist.

„Acest act de ură mă întristează extrem de tare și îmi amintește de cât de mult trebuie să evoluăm ca societate și cât de persistenți trebuie să fim în lupta împotriva rasismului”, a scris el. 

 

 

 

Totuși, faptul că a fost îsusținut de colegii lui de breaslă, i-a dat curaj.

 „În ultimele câteva săptămâni, am fost copleșit de sprijinul oamenilor din industria NASCAR, inclusiv al altor șoferi și membri ai echipei în garaj. Împreună, sportul nostru și-a luat angajamentul de a conduce o schimbare reală și de a promova o comunitate care acceptă și salută pe toată lumea. Nimic nu este mai important si nu vom fi descurajati de actiunile condamnabile ale celor care cauta sa raspândească ură”, a mai scris el pe rețelele de socializare. 

Source link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns