Cheltuie un milion de euro pe publicitate din bugetul pentru sănătate, pentru imaginea ei, după ce a lăsat serviciile de asistență socială fără bani – STIRI.PLUS


Vlad Voiculescu, membru al Biroului Național PLUS și candidat al partidului la Primăria Capitalei, critică în termeni foarte duri modul în care primarul general Gabriela Firea a ales să folosească banii contribuabililor, cu accent pe imaginea proprie și mai puțin pentru a face ceva pentru București.

Vlad Voiculescu arată că, în timp ce 2.800 de bucureșteni cu probleme sociale nu mai au acces la servicii de asistență socială, după ce Gabriela Firea a tăiat banii pentru aceste servicii, în bugetul dedicat sănătății a fost prevăzut un milion de euro pentru publicitate.

„«Recunosc faptul că, fiind bugetul tăiat, practic toate domeniile au avut de suferit, în afară de sănătate», se scuză Gabriela Firea pentru că a lăsat 2.800 de oameni fără finanțare pentru servicii de asistență socială, servicii de care depinde inclusiv sănătatea acelor oameni.

Aparent o declarație bine meșteșugită, în care fosta știristă folosește ocazia pentru a sublinia că investește în sănătate. În fapt, un șiretlic mizerabil: în bugetul «de sănătate» (la Administraţia Spitalelor), Gabriela Firea a camuflat un bugetul sănătos, gras, de publicitate: un milion de euro pentru «Reclamă şi publicitate».

Ați văzut cu siguranță la televizor imaginile sclipicioase din spitale încă nefolosite din București. Ați văzut mare logo-ul Primăriei București.

Pe cine ajută aceste reclame? Merge cineva la spital de drag, pentru că a văzut o reclamă la TV?“, a comentat, pe Facebook, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș.

Vlad Voiculescu, care și-a anunțat intenția de a candida din partea PLUS la funcția de primar general al Capitalei, a subliniat că Gabriela Firea, în toți cei trei ani de mandat de până acum, a avut un singur interes: grija de imaginea proprie și mai puțin proiecte și soluții pentru bucureșteni. Sau, mai concis, „sclipici, sclipici și… sclipici“.

„Un milion de euro pentru machiat imaginea primăriței. Un milion de euro luat de la oameni care chiar au probleme, de la oameni cu probleme de sănătate mintală și persoane vulnerabile. Cele trei mari priorități alea mandatului Firea: sclipici, sclipici și… sclipici“, concluzionează Vlad Voiculescu.Source link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns