Bulgaria O Susține Pe Kovesi Pentru Postul De Procuror-șef European

De
Dragoș Tănase,

Informația a fost confirmată de către departamentul de comunicare al guvernului de la Sofia, informează G4media.ro, care citează btvnovinite.bg.

”Kovesi este principala favorită pentru ocuparea acestui post, în ciuda opoziției guvernului de la București. Ea a fost șefa Parchetului Anticorupție din România, iar în prezent este anchetată pentru abuz în serviciu”, mai scriu jurnaliștii bulgari.

Vineri, Administrația Prezidențială din România a anunțat că președintele francez Emmanuel Macron i-a promis omologului său, Klaus Iohannis – în cadrul unei convorbiri telefonice – că va retrage candidatura lui Francois Bohnert de la șefia Parchetului European și că o va susține pe Laura Codruța Kovesi.

Cotidianul britanic Financial Times anunța, încă de marți seara, că Franța și-a schimbat poziția în privința procedurii de numire a procurorului european și că o susține pe Laura Codruța Kovesi, după ce contracandidatul francez Bonhert s-ar fi retras din cursă.

Decizia Franței vine în urma victoriei pe care președintele Emmanuel Macron a avut-o în negocierile de luna trecută cu Germania și alți membri ai Uniunii Europene (UE) pentru posturile cheie din Uniune, incluzând aici și alegerea franțuzoaicei Christine Lagarde în fruntea Băncii Centrale Europene, adaugă Financial Times.

Un oficial francez a declarat, tot pentru Cotidianul britanic, că schimbarea de poziție a Franței vine pentru a balansa numirile din cadrul UE, care până acum nu au oferit un post important niciunui reprezentant din estul Europei, și are rolul de a sublinia susținerea pe care Parisul o oferă statului de drept.

Joi, și Parlamentul European a anunțat că își menține susținerea pentru Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

Dacian Cioloș a declarat pentru Financial Times că Guvernul Franței va informa Consiliul în viitorul apropiat că o va susține pe Laura Kovesi.

FOTO: epa

Citeşte şi:

Dăncilă îl atacă pe Iohannis pe tema numirii lui Kovesi la Parchetul European: ”Nu cred că ar susține o altă persoană cu aceleași probleme”

Sursa Articol

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns