BNR a cheltuit aproape un miliard de euro pentru a proteja leulBNR a cheltuit pe piețele valutare aproape un miliard de euro pentru a susține cursul de schimb al leului.

INCENDIAR! FUEGO A AFLAT TOTUL DESPRE RELAȚIA IRINEI LOGHIN! ASTA LE ÎNTRECE PE TOATE! NIMENI NU SE AȘTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO)

Acest lucru a venit după ce îngrijorările cu privire la efectele creșterii cheltuielilor guvernamentale asupra inflației și bugetului au dus leul la un minim istoric.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI! VEDETA TV A FOST GĂSITĂ MOARTĂ! SFÂRȘITUL TRAGIC A FOST PREZIS! VĂ ANUNȚĂM CU REGRET CĂ…

Un oficial de la BNR, care a dorit să își păstreze anonimatul, a declarat pentru Bloomberg că banca centrală a cheltuit aproape un miliard de euro din rezervele sale valutare pentru intervenții pe piață, acestea ducând la cel mai mare declin al rezervelor valutare de după luna iunie 2018.

MĂRTURISIRI ȘOCANTE DESPRE CONSUMUL DE DROGURI! CĂTĂLIN BOTEZATU NU SE MAI ASCUNDE! A FOST PRINS CU BAGAJUL PLIN LA AEROPORT (GALERIE FOTO)

O monedă mai slabă are un impact direct imediat asupra prețurilor, care în România au înregistrat cel mai puternic ritm de creștere din Uniunea Europeană după ce precedentul Guvern a redus taxele și a majorat salariile pentru angajații din sectorul de stat.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a declarat că banca nu face niciodată comentarii cu privire la intervențiile sale pe piețele valutare.

”Este cunoscut faptul că BNR a intervenit rapid la fluctuațiile valutare pentru a-i proteja pe cei cu credite în euro și a evita că aceste fluctuații să se răsfrângă asupra prețurilor”, se arată în articolul Bloomberg.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a declarat în mod repetat că fluctuațiile cursului de schimb de până la 5% nu sunt un motiv de îngrijorare.

”România are peste 38 miliarde euro în rezerve valutare, acestea putand fi utilizate în orice moment pentru protejarea monedei. Aceste rezerve s-au diminuat cu 1,2 miliarde euro numai în luna noiembrie 2019, atât ca urmare a intervențiilor Băncii Naționale dar și a plăților efectuate pentru achiziționarea de rachete Patriot potrivit unui contract semnat cu SUA”, a declarat oficialul BNR citat de Bloomberg.

Source link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns