Atunci când Administrația Sectorului 5 te sfidează și îți ia banii din buzunar, în mod evident trebuie să reacționezi. PLUS Sector 5 va sesiza organele de cercetare penală și Curtea de Conturi – STIRI.PLUS

„Noi am trăit doi ani cu impresia că acele comisii din Parlament, în special comisia condusă de Florin Iordache pentru modificarea Codului penal și de Procedură penală, aveau ca interes să îl scape pe Dragnea. Toți trăiam cu impresia asta. În realitate, uite că de fapt s-ar putea ca interesele lor locale, la nivel al susținătorilor care sunt în spate, în circumscripțiile din care provin, s-ar putea să fie mult mai grave”, a semnalat Andrei Lupu, jurist și membru al Biroului Național PLUS, marți, la Realitatea TV, unde a vorbit despre posibila miză a modificărilor din justiție, operate de comisiile parlamentare conduse de Florin Iordache, în contextul în care Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a declarat că va cere Parchetului General să îi audieze pe toți parlamentarii și oficialii care au condus județul Olt în ultimii 15 ani.

„Pare că ne uităm la un film din acela cu gangsteri din anii ’30, de prin perioada prohibiției din America, în care noi, de fapt, aici aveam un incident izolat, aparent, în care aveam poate un afectat de probleme psihiatrice și de fapt ne dăm seama că e o întreagă încrengătură de clanuri și asocieri cu personalități de prin admnistrația publică, ba chiar din Parlament.

Spuneați de opt parlamentari PSD (de Olt, n.r.), dintre care cel mai cunoscut este Florin Iordache. Noi am trăit doi ani cu impresia că acele comisii din Parlament, în special comisia condusă de Florin Iordache pentru modificarea Codului penal și de Procedură penală, aveau ca interes să îl scape pe Dragnea. Toți trăiam cu impresia asta. În realitate, uite că de fapt s-ar putea ca interesele lor locale, la nivel al susținătorilor care sunt în spate, în circumscripțiile din care provin, s-ar putea să fie mult mai grave. Una e să îl scapi pe Dragnea de un abuz în serviciu și total altceva este să modifici Codurile penale sau Legile justiției cu impact direct asupra unor infractori care țin de infracționalitate organizată, de trafic de persoane și de omor.

Trebuie să ne dăm seama că nu e atât de ușor local să ajungi parlamentar – că ai nevoie de fonduri de la sponsori din local, că ai nevoie de susținerea unor rețele, cum or fi ele, ne gândim inclusiv la rețele legale, dacă doriți: de sindicate, patronate, dar în județe în care aceste rețele ilegale, mai degrabă de tip infracțional, sunt atât de puternice, s-ar putea să ajungem la concluzia în care acești parlamentari au fost susținuți inclusiv de personalități din criminalitatea organizată, ceea ce ar fi extraordinar de grav și ne-ar face să înțelegem cât de putred este sistemul nostru politic din România.

Cum ar fi fost să îl vedem pe domnul Iordache ducându-se acolo: hai să rezolvăm, hai să cerem înregistrările de pe camerele video din Caracal. El însuși fiind cel care a promovat în Codul de Procedură penală eliminarea probei cu camerele video, cum ar fi putut să facă asta tocmai el?”, a declarat Andrei Lupu.

În ceea ce privește decizia Guvernului de a taxa băuturile cu zahăr și a crește acciza pe tutun, dar și modul în care a ales să distribuie banii, în urma rectificării bugetare, Andrei Lupu a arătat cum aceste măsuri au la bază o logică pur electorală:

„În sine, taxa asta e o glumă, dacă o vedem în ansamblu, adică domnul Teodorovici scade 1,3 miliarde de lei, aproape 300 de milioane de euro, din banii dedicați Educației și adaugă o taxă pe băuturile cu zahăr. Încă o dată, cum spuneați, nu că ar fi o problemă să adauge o taxă, dar nu ai cum din taxa asta să susții costurile pe care el le adaugă în plus pentru că, atenție, vine și spune: alocăm 1,5 miliarde de lei la PNDL. Acel fond, PNDL, din care se duc banii către baronii locali, pentru că de asta au nevoie acum Guvernul și, în special, doamna Dăncilă.

De bani pe care să îi distribuie după bunul plac către baronii locali ai PSD, care să o susțină apoi în alegeri, pentru că îi este teamă că PSD nu va fi susținut bine în alegerile prezidențiale. Și mută bani de la Educație către baronii locali care să îi distribuie cum vor ei prin județele lor. În sensul ăsta ne și întrebăm: care mai este prioritatea Guvernului? Să își satisfacă baronii sau să își satisfacă cetățenii?

El ne spune: nu vom ajunge la acel deficit de peste 3% fiindcă vom regla totul din încasări bugetare mai bune. Și asta, în contextul în care, săptămâna asta, a fost publicat un proiect de ordonanță pentru amnistie fiscală. Amnistie fiscală care are ca principal beneficiar chiar un membru marcant al PSD, cel mai mare datornic al țării, Robert Negoiță. Conform proiectului, până la 50% din datoriile lui la stat vor fi șterse. Luăm de la copii și dăm către Robert Negoiță”.

Sursa Articol

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns