Atac La Lyon. Un Mort și Nouă Răniți După Ce Doi Bărbați înarmați Au Atacat Oamenii


De
Andreea Radu,

UPDATE: Potrivit informaților date de autoritățile franceze, este vorba despre un singur atacator. Acesta ar fi un refugiat afgan și a fost arestat, potrivit The Sun.

Atacatorul ar fi un refugiat afgan (foto Twitter)

Bărbatul înarmat cu un cuţit şi o ţepuşă pentru rotisor a atacat trecătorii într-o suburbie a oraşului francez Lyon, ucigând un tânăr de 19 ani și rănind nouă oameni.

Potrivit serviciilor de urgenţă, persoanele aflate la faţa locului şi care au reuşit să se ferească de atacator au fugit să se adăpostească pe unde au putut, mai ales în autobuze, ceea ce a îngreunat operațiunile de salvare, notează Agerpres.

Zona în care a avut loc atacul a fost împânzită de poliție, pompieri și echipaje de salvare (Foto EPA)

Primarul din Lyon şi fost ministru de interne, Gérard Collomb, a venit la faţa locului. Într-o scurtă declaraţie dată presei el a îndemnat la prudență, subliniind că încă nu se poate afirma că acest atac cu cuţitul este unul de natură teroristă.


Doi bărbaţi înarmați cu arme albe au atacat oamenii din apropierea stației de metrou, ucigând o persoană şi rănind alte nouă, potrivit The Sun.

Trei dintre răniţi sunt în stare gravă, conform unei surse din poliţie unul fiind într-o situaţie de urgenţă absolută. Primul bilanţ al victimelor făcea referire la şase răniţi. Persoana ucisă este un tânăr de 19 ani.

Unul dintre cei doi atacatori a fost arestat, a anunţat prefectura din Lyon, fără a oferi alte detalii.

A fost sesizat Parchetul din Lyon, în timp ce Parchetul Naţional Antiterorist francez (PNAT) monitorizează situaţia, dar deocamdată nu a preluat cazul, nefiind clar în acest stadiu dacă este vorba despre un atac terorist.

Un elicopter de poliție a fost dislocat în căutarea atacatorului care a reușit să fugă de la locul faptei.

Un reporter al AFP a relatat de la faţa locului că a văzut un corp ambalat într-un sac mortuar şi urcat într-o ambulanţă, urme de sânge pe jos şi un perimetru de securitate format de poliţie.

O filmare postată online arată cum câțiva martori ai atacului prind un bărbat înarmat în apropierea unui lift în aer liber, în stația Laurent-Bonnevay.

Citeşte şi:

Ospătar ucis de un client nemulțumit într-un restaurant din Franța. Motivul uluitor al crimei: nu i-a adus mâncarea suficient de repede

FOTO și VIDEO | Cel puțin 13 răniți la Lyon, după o explozie provocată de un dispozitiv artizanal. Prima imagine cu suspectul care a plantat bomba

Ghiță Mureșan are 2,31 metri, iar copiii săi sunt la fel de înalți. Incredibil ce înălțime are soția lui! Cum arată Liliana FOTO

GSP.RO

Ghiță Mureșan are 2,31 metri, iar copiii săi sunt la fel de înalți. Incredibil ce înălțime are soția lui! Cum arată Liliana FOTO

Urmărește cel mai nou VIDEOSource link

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns